Friday, December 31, 2010

"Mat Daling"

g naik bot ngan abah...huhu
Mat Daling ni adalah sebuah kampung pedalaman di pahang....Akma diamanahkan supaya mengajar kat mat daling as guru pendidikan khas...Akma terima jela..

lepas naik bot, naik lori kecil pulok

lega sebab dpt kuarters baru...hhehe...besar
ramai yg xcaya Akma bleh adapt or x duk sini....4jam dari jeti kuala tahan tau...huhu..tp akma nak kongsi 1 rahsia....duk ngaja kat sini sgt la best coz tenang je...Akma xyah pk nak g shopping, nak kena drive g skul...

Kat sini ade ramai kwn...ada kak miza, kak zura, kak haiza, kak ina, cikgu sanusi, cikgu jehan n ramai lg...diorg sume slalu bantu Akma masa kat mat daling tau....

Kat sn, masa bulan ramadhan kitorg kena masak2 rmi2 tau kat masjid...bile time giliran masak, kul3 dah ade kat masjid smpi la ml....tp akma slalu TUANG...waktu solat asar akma blk umah, kul6 akma blk umah mndi, lps solat terawikh pun akma terus blk....nak tau x menu utama diorg ape??
GULAI RHONG......

kat mat daling akma ajar kelas pendidikan khas...murid juz 5org..ajar bersm cikgu sanusi....jgn slh sangka.....die dah kawin tau...no skandal-skandal...hahha...tgk la video ni tgh ajar murid greeting...
video


Rugi sgt!!! rugi sgt2!!! sbb akma xsmpt explore lg...xsempat g camping, g menjala, mandi sungai waktu xde air...blckout for 2weeks dah penah rs..heheh....

klu ade free akma nak g, tp itu pun klu kedatangan Akma xde sape2 yg menghalang..(ayat penuh kontroversi)..heheh...Kontrak GSTT akma tamat 1jan ni...barang2 akma blum angkut lg dari mat daling...xtau la bile nak amik....nak amik cuti ni takut air besar coz musim ujan...huhu....
sempat juga Akma lukis MURAL kat seluruh dinding kelas...



"SELAMAT TINGGAL MAT DALING"

No comments:

Post a Comment