Friday, December 31, 2010

"malam new year 2011"

malam ni otak bengong skit...huhu.....xtau nak buat ape, nak kuar g sambut newyear xleh plak...anak dara kan xleh kuar malam, xmolek...heheh....so, seperti bese malam new year, mengadap laptop...tp thn ni update skit la coz dah pndi blogging...hehhe....
perut lapar tp xnak mkn...mcm mn tu....nak kata diet tp xpun...huhu...sabau je la perangai pelik2....xtually ada permintaan esok g majlis pertunangan member pki blue...pening ni...xtau nak pki baju ape....mak abah g umah org kendutri...huhu...ada ngan kakak je kat umah....
kali ni taip blog juz nak isi ms bosan n luahan hati yg tgh bengong...hahahh...that y la ade line ni...layan....yezzzzzzeeer!!!!

"SHAWL"



Org pki shawl, akma pun nak pki...xnak ketinggalan la kononnye...heheh...asal ade baru je akma beli....hanger dah xmuat...huhu...nak jual as PRELOVED syg la plak tp klu ade yg nak, akma on je...hahah... kat sini akma nak share la skit koleksi akma...Akma xpndi la nak pilih yg cntik2...kekadang tgk org pki cntik sgt tp bile kena ke akma, jd mcm huduh la plak...huhu...mcm2 cara style akma cube...ACU KE CUBE TRY TEST!!!!...hahahha...




ni shawl yg plg berani akma gayakan....so pinky...hahah




1 from jln TAR, 1 from ARIANI...

ni mak yg belikan ms mak g haji....skali ngan abaya...

mula2 igtkan shawl, ms nak byr rupanye tudung je....sebab nak cover malu akma bayar la jg kat cashier ARIANI..hahha

shawl yg akma kutip dari store ARIANI, jln TAR n JUSCO
.

"pantai MORIB"

 


org drive akma pose..
baru2 ni Akma g umah basyi kawin.....comel sgt die tau...heheh....ms kat situ ramai member yg akma jumpe terutamanye piah (siti safiah sanusi)...makin comel plak die akma tgk...huhu...canti molek berkebaya oren....mahu lawan pengantin katanye...heheh..

g umah basyi 'die' drive coz Akma mls la tkt sesat, nti lmbat smpi umah basyi...heheh...kitorg paki sedondon...PURPLE gitu....

rasa dpt tgk pntai tu dpt buat hati tenang sgt
lps g umah basyi, kitorg ikut piah blk sepang, umah die....tp bkn g msk umah die tapi kitorg lepak pntai reramai....best...xsangka kat sepang ada laut cantik...PANTAI MORIB GOLD COAST...hheheh

tgk la beach kat blakang tu, geram nak mndi tp xbawa baju...xpe...nti akma plan nak g ngan family...baru best....BILE TU EK???? ....heheh..ms ni perut lapar sgt coz dah ptg...td tghari makan nasi minyak, sdp wooooo!!! kenyang gler....bila smpi ptg, perut pun nyanyi lagu rock la....sume dah nk blk n yg plg nak blk cptnye adalah Akma sbb nak blk jauh...hehheh...nak blk Pahang...

"XSABAR NAK G LG!!!"

"Mat Daling"

g naik bot ngan abah...huhu
Mat Daling ni adalah sebuah kampung pedalaman di pahang....Akma diamanahkan supaya mengajar kat mat daling as guru pendidikan khas...Akma terima jela..

lepas naik bot, naik lori kecil pulok

lega sebab dpt kuarters baru...hhehe...besar
ramai yg xcaya Akma bleh adapt or x duk sini....4jam dari jeti kuala tahan tau...huhu..tp akma nak kongsi 1 rahsia....duk ngaja kat sini sgt la best coz tenang je...Akma xyah pk nak g shopping, nak kena drive g skul...

Kat sini ade ramai kwn...ada kak miza, kak zura, kak haiza, kak ina, cikgu sanusi, cikgu jehan n ramai lg...diorg sume slalu bantu Akma masa kat mat daling tau....

Kat sn, masa bulan ramadhan kitorg kena masak2 rmi2 tau kat masjid...bile time giliran masak, kul3 dah ade kat masjid smpi la ml....tp akma slalu TUANG...waktu solat asar akma blk umah, kul6 akma blk umah mndi, lps solat terawikh pun akma terus blk....nak tau x menu utama diorg ape??
GULAI RHONG......

kat mat daling akma ajar kelas pendidikan khas...murid juz 5org..ajar bersm cikgu sanusi....jgn slh sangka.....die dah kawin tau...no skandal-skandal...hahha...tgk la video ni tgh ajar murid greeting...
video


Rugi sgt!!! rugi sgt2!!! sbb akma xsmpt explore lg...xsempat g camping, g menjala, mandi sungai waktu xde air...blckout for 2weeks dah penah rs..heheh....

klu ade free akma nak g, tp itu pun klu kedatangan Akma xde sape2 yg menghalang..(ayat penuh kontroversi)..heheh...Kontrak GSTT akma tamat 1jan ni...barang2 akma blum angkut lg dari mat daling...xtau la bile nak amik....nak amik cuti ni takut air besar coz musim ujan...huhu....
sempat juga Akma lukis MURAL kat seluruh dinding kelas...



"SELAMAT TINGGAL MAT DALING"

Thursday, December 30, 2010

"BEG"

kali ni akma nak share hobi ke2 akma....kumpul beg...tp beg2 ni akma juz beli dkt kedai2 yg berdekatan je, xmampu la akma nak g over the seas itu...heheh...akma klu g jln2 kat shopping mall, nmpk yg comel2, mesti nak ngap py...huhu...dah tau dah bile blk mesti akma dgr ayat ni " beg lg..."...heheh...biarkan....klu akma xbeli mesti akma gelisah n mungkin dlm ms terdekat akma akan g semula shopping mall tu n grab...

sebahagian dari koleksi Akma

beg n kasut yang plg syg..

"emak abah"

emak dan abah dah dpt surat dari tabung haji mengatakan yg diorg dalam list standby...selang beberapa hari kemudiannye, dpt perkhabaran dukacita yg diorg xdpt g...sedih tau....

tapi sedih tu kejap je sebab dpt panggilan telefon dari tabung haji pd pukul 8mlm mengatakan mak dan abah dpt pergi n angkat berangkat pd pukul 1.30pg (18/11)...


tinggalla Akma ngan family kecil kat umah ni....bosan btl...kan besenye time holiday ni g jejalan tp xpe, mak ngan abah g beribadat, tunaikan haji....Akma pun nak g juga nti klu ada rezeki...huhu...

bape kali ntah posmen dtg anto brg2 yg abah buat pos laju...hahaha...smpi posmen tu ty " byk lagi ke abah awak nak anto"....heheh....dpt je kotak2 tu terus geledah ngan kakak coz tkt ada barang yg perlu disimpan rapi...mak ngan abah selalu tepon...best...

42 hari pun berlalu....kitorg g amik ramai2 kat klia....smbil2 tu g jejalan jap...syukur Alhamdulillah, mak n abah sihat.....pg ahad tu kitorg terus buat mkn2, rmi sgt yg dtg....xpelah..tu namanye rezeki kan...tp penat la skit...heheh..

yang plg teruknye, abis kekacang yg mak n abah beli Akma mkn ms tgk tv mlm2...heheheh..best...





"kasut"


Suka sgt beli kasut....mcm2 jenis kasut beli, almari pun dah xmuat...mcm mn nak handle tabiat ni ek..Nasib baik la tgn ni gatal nak beli brand2 yg xmahal, klu x, kopak la....hahahha..teruk kan Akma...


Mak dah bising dah, masuk bilik kasut...kat luar kasut...kat dlm kete kasut...dalam almari pun kasut...SERABUT!!!...hahah...tp nak buat mcm mn, hobi anak die jg...kena la terima jg..
Dalam blog ni Akma juz post skit je koleksi...mcm mn ek....ada yg xpki lgsg smpi rosak jdnye...kesian kasut tu, nak buang syg...huhu...
xpelah....senang klu kuar umah, bleh suai pdn ngan baju Akma...btl kan?? heheh...ade x sape2 nak share n advice Akma...share la kasut ape nak dibeli or advice jgn beli dah...

"1st time blogging"

Tetibe rasa excited nak buat blog sendiri....maybe sbb bosan kot cuti2 ni....untuk permulaan blogging, i juz nak cite skit2 la pasal owner blog ni ( org yg tgh taip ni la...heheh)....nak mulakan pasal ape dulu ek. klu nak ckp pasal umur, hmmm....blum tua lg kot...bru nak msk 23thn...kanak2 lg(perasan)...hehhe...stakt ni jd cikgu yg sempoi je..tp seronok jg..huhu..n still duk umah family lg kat pahang negeri bertuah ni...

Orang ramai panggil i, AKMA....tp dah mcm2 lg panggilan yg ada, kema la, farid la, ida la, atul la, datul la n mcm2 la...AKMA la yg plg best...hehe..

tgk la....suka sgt mkn especially pizza....SWEET & SPICY WING....heheh